SEMINAR:
DIKEMARKS FREMTID

25. AUGUST 2023

Trafo Kunsthall og Asker kommune inviterte alle som er engasjert i utviklingen av Dikemark til seminar for å diskutere Dikemarks fremtid, med et langsiktig mål om at utviklingen av Dikemark er tuftet på kunst og kultur.

Bakgrunnen er at Asker kommune vedtok i formannskapssak 190/21 en videreutvikling av Dikemark med vekt på utvikling av kulturnæringer. Trafo Kunsthall har inngått en 3-årig avtale med Asker kommune og har fått i oppdrag å arbeide med dette fra 2022 til 2024, med særlig vekt på kunstfaglige aktiviteter og virksomhet på Galleri Dikemark.

PROGRAM:
Velkommen ved daglig leder for Trafo Kunsthall, Katja Van Etten Jarem.

Kuratoromvisning ved Thor Christian Pethon og Anne Siv Falkenberg Pedersen i utstillingen Dikemark – hva nå?

Q&A

Presentasjon ved Thor Christian Pethon.

Presentasjon av TOU kunst, kunnskaps- og ressursarena ved Lene Aareskjold, scenekunstansvarlig ved TOU scene.

Presentasjon av Harpefoss hotell / kunst- og artist-in-residenssenter ved Eivind Slettemeås og Anna Gudmundsdottir.

Panelsamtale: Asker kommune svarer på spørsmål.

Paneldeltakere er : Kari Sofie Bjørnsen, leder av utvalg for medborgerskap i Asker, Tor Arne Midtbø, kommuneplansjef, Jan Erik Lindøe, kultursjef i Asker kommune.

OM BIDRAGSYTERNE

Thor Christian Pethon er utdannet sivilarkitekt fra AHO. Han har erfaring fra reguleringsarbeid og offentlig kommunikasjon. Han er tilknyttet Trafo Kunsthall som tekniker og er kurator for « Dikemark -hva nå?».

TOU. Lokalene til Tou Bryggerier var ett av flere tidligere industri-komplekser som ble forlatt og stod til forfall i flere tiår, da produksjonen ble flyttet til det nye industri og næringsområdet på Forus fra starten av 1970-tallet. Ved årtusenskiftet vokste det frem nye krefter i Stavanger Øst med byutviklingsprosjektet Urban Sjøfront. Visjonen var å videreutvikle eksisterende bygningsmasse, fremfor å bygge opp en helt ny bydel. Tou er i dag en kunst, kunnskaps- og ressursarena, og en av landets største uavhengige kulturinstitusjoner. Huset har et bredt spekter av aktiviteter gjennom hele året. Tou er et formidlingssted, men først og fremst et levende produksjonssted for profesjonelle kunst og kulturaktører. Tou bygger en delingskultur med utveksling av fagkompetanse, og er et møtested både for og mellom de ulike kunstfeltene.

Harpefoss hotell. Harpefoss hotell ble etablert som kunst- og artist-in-residenssenter i 2014 av kunstnerne Eivind Slettemeås og Anna Sigmond Gudmundsdottir. Et nedlagt jernbanehotell fra slutten av 1800-tallet er i dag arena for utstillinger i driftsbygningene og utendørs, samt gjesterom for kunstnere. De benytter kunst, arkitektur og design som rammer for å utforske naturmiljø og –kunnskap, der nye prosjekter og samarbeid både kan utvikles på stedet og i samarbeid med andre institusjoner. Harpefoss hotell huser dessuten arrangementer, konserter og festivaler, i tillegg til kunstnerresidens og workshops.